تهران-جاده آبعلی-شهرک صنعتی خرمدشت سیاهنگ-خیابان گلایل6-خیابان تیگان-پلاک23
09143328641-02191018710

رزین چیست؟

 

 

اگر دستی در کارهای هنری داشته باشید، حتما می دانید رزین چیست؟ اما اگر از آن دسته افرادی هستید که برای اولین بار است نام آن را می شنوید، در این مقاله از شرکت پلیمر رزین همراه ما باشید تا با این ماده ی پر کاربرد آشنا شویم. رزین ماده ی چسبناکی است که در هنگام قرار گرفتن در شرایط خاصی، بسیار سخت می شود. بنابراین از آن برای چسباندن استفاده می شود. رزین هم به صورت طبیعی و هم به صورت مصنوعی تولید می شود. رزین طبیعی از درخت ها از جمله درخت کاج ترواش می شود و رزین مصنوعی را از ترکیب کردن مواد شیمیایی مختلف تولید می کنند.

 

رزین چیست؟

 

رزین طبیعی

همانطور که گفتیم بسیاری از درخت ها و گیاهان ماده ای از خود ترواش می کنند که حالت چسبندگی بسیار زیادی دارد. به این صورت که هر چه زمان بیش تری بگذرد، این ماده نیز سخت تر می شود. البته ترکیبات دیگری مشابه رزین نیز ممکن است در درخت ها و گیاهان وجود داشته باشد که برخی آن را با رزین اشتباه می گیرند. بنابراین در تشخیص آن باید دقت کرد. چرا که تشخیص اشتباه آن می تواند عواقب بدی از جمله آتش و احتراق داشته باشد.

رزین های طبیعی معمولا مایعی شفاف و بی رنگ هستند. رزین های گیاهی به رنگ های زرد و طلایی تا قهوه ای تیره نیز یافت می شوند. درخت کاج و گیاه کهربا رزین طبیعی دارند.

 

رزین مصنوعی

رزین مصنوعی را در آزمایشگاه می سازند. به این صورت که از ترکیب چند ماده ی شیمیایی ترکیبی به دست می آید که قابلیت چسبندگی دارد. رزین مصنوعی نیز مانند رزین طبیعی به صورت دائمی سخت می شود.

رزین مصنوعی انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • رزین اپوکسی: رایج ترین رزین مورد استفاده در صنعت است به این دلیل که جمع شدگی کمتری هنگام پخت دارد.
  • رزین پلی استر: به صورت غیر اشباع شده است و زنجیره هایی از اتصالات استری دارد.
  • رزین وینل استر: در اثر واکنش میان رزین اپوکسی‌ ها و اسیدهای غیراشباع اتیلنی به وجود می آید.
  • رزین فنولیک: از واکنش‌ های تراکمی فنل‌ ها و فرم آلدهیدهابه وجود می آید و در مهندسی آمیزه سازی کاربرد دارد.
  • دیگر رزین ها شامل پلی آمید ها و Peek

 

کاربرد های رزین

رزین ها کاربرد های فروانی دارند. در هر صنعتی که نیاز باشد موادی به یکدیگر بچسبند، می توان از رزین استفاده کرد. طلا و جواهرات، لوازم آرایشی مثل عطر و لاک، ظروف غذا، ساختمان سازی، کف پوش ها، رنگ سازی، کار های هنری، ساخت زیور آلات، ساخت کشتی و اتومبیل و ... نمونه هایی از کاربرد رزین هستند. رزین سنگ پارتاکنا برای ساخت کارهای هنری بسیار مناسب است.

 

 

 

 

لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
نظر